Óscar Sevilla (47) mist historische ritzege in China

Óscar Sevilla (47) mist historische ritzege in China

De Spaanse wielrenner Óscar Sevilla (47) heeft afgelopen week een historische ritzege gemist in China. Sevilla, die al meer dan twintig jaar profwielrenner is, had de kans om de eerste Spaanse wielrenner te worden die een etappe in de Ronde van China won. Helaas was het niet zijn dag en kon hij de zege niet binnenhalen.

Sevilla begon de etappe met veel vertrouwen. Hij had al eerder in de race laten zien dat hij in staat was om goed mee te komen met de beste renners. Helaas kon hij deze keer niet mee blijven met de kopgroep en moest hij genoegen nemen met een tweede plaats.

Hoewel Sevilla teleurgesteld was over het gemiste kans, was hij ook opgelucht dat hij de etappe had kunnen uitrijden. Hij had last van een blessure aan zijn knie en was bang dat hij niet in staat zou zijn om de etappe uit te rijden.

De Ronde van China is een van de meest prestigieuze wielerwedstrijden ter wereld en Sevilla had graag de eerste Spaanse renner willen zijn die hier een etappe won. Hoewel hij deze kans heeft gemist, is hij er nog steeds van overtuigd dat hij in staat is om te winnen.

Sevilla blijft zich inzetten voor het wielrennen en hoopt dat hij binnenkort weer een kans krijgt om te winnen. Hij is vastbesloten om zijn droom waar te maken en de eerste Spaanse wielrenner te worden die een etappe in de Ronde van China wint.